Over ons

Haags Energie Initiatief is een collectief van zelfstandigen uit diverse diciplines:

  • energie-adviseurs en -coaches
  • installatieadviseurs
  • bewonersondersteuners en -begeleiders
  • architecten
  • juristen
  • e.d.

Met aandacht voor de bewoners worden de mogelijkheden van energietransitie voor de specieke combinaties van woning en bewoners ontwikkeld.

Coöperatieve vereniging

Haags Energie Initiatief is een coöperatieve vereniging. De specialisten in de verschillende disciplines in onze aanpak zijn de leden van de vereniging.
Binnen de coöperatie zoeken wijbinnen de leden het juiste projectteam voor iedere opdracht.

Dat is de kracht van ons collectief.

De coöperatie is de uitvoerder van uw opdracht en dus ook aanspreekbaar op voortgang en kwaliteit.

Waarom

Er wordt veel denkwerk gestoken in de aanpak van de energietransities. Inderdaad meervoud. Naast de overgang naar een CO₂ neutrale energiehuishouding is Nederland vooral in de ban van de transitie van gas naar iets anders. Ook al zijn er veel overlappen, beide transities hebben een ander doel.

Het is natuurlijk niet de eerste transitie in Nederland. Toen Nederland over ging op aardgas, stond het Rijk klaar om stadsgasfornuizen om te laten bouwen tot aardgasfornuizen en ondergronds werd er een gasnetwerk aangelegd, dat tot de dag van vandaag wordt uitgebreid en onderhouden. Alles geregeld door de staat en alle kosten betaald door de staat. Waarom zou je daar bezwaar tegen hebben. Nu is de overheid vooral de faciliterende partij die eigenaar-bewoners, huurders en verhuurders probeert aan te zetten tot meedoen in de transitie in combinatie met het op buurt- en wijkniveau bepalen van de aanpak.

Veel denkwerk, vooral gericht op de technische oplossing met een technocratische aanpak. Grootschalige oplossingen, waarbij grote aantallen huizen op dezelfde manier verduurzaamd worden. Net als een kok die een inschatting maakt van zijn gasten en vervolgens hetzelfde menu aan iedereen uit serveert.

Haags Energie Initiatief gelooft niet in deze aanpak. Wij staan voor een persoonlijk benadering waar de unieke combinatie van bewoners en woning leidend is en niet de techniek.

  • Brochure Haags Energie Initiatief