Huurder

Haags Energie Initiatief kan ook huurders effectief ondersteunen.

Bijvoorbeeld als u en een aantal andere huurders willen verduurzamen, maar niet weten hoe de verhuurder zover te krijgen.

Wij kunnen u hierbij ondersteunen door samen met u het gesprek aan te gaan met uw verhuurder. Het maakt daarbij niet uit of het om een woningcorporatie, een grote belegger of een particulier met een paar woningen gaat. Wij kunnen helpen om de gemeenschappelijke belangen bij verduurzaming boven water te krijgen en om haalbare oplossingen te vinden. Samen met verhuurder en huurders ontwikkelen we een stappenplan voor verduurzaming van de woningen. Met dit stappenplan kunnen de maatregelen en kosten gespreid worden over een langere periode.

Misschien heeft uw verhuurder al plannen voor verduurzaming en heeft u vragen bij die plannen of denkt u dat het anders kan.

Wij kunnen u helpen om medebewoners te mobiliseren en bij het gesprek met uw verhuurder kunnen wij u inhoudelijk adviseren. Ook kunnen wij helpen om de gemeenschappelijke belangen van huurder en verhuurder boven water te krijgen en om samen haalbare oplossingen te vinden.

Samen met u kunnen we zoeken naar financieringsmogelijkheden voor onze inzet.